INFO / KONTAKT

Denna blogg är tänkt att vara till för dig som bor i Spanien, planerar att flytta dit eller enbart är nyfiken på landet. Här får du information om alltifrån hur du hittar arbete och bostad, sevärdheter, spansk kultur, uteliv och mycket mer.

Jag som skriver bloggen är en 27 årig halvsvensk/halvspansk tjej bosatt i Madrid sedan drygt två år tillbaka.

Är det något särskilt du vill läsa om, tipsa mig om eller om du har några frågor är det bara att skicka iväg ett mail:

swedesinspain@gmail.com

Annonser

11 Responses to INFO / KONTAKT

 1. Laszlo Breznovits says:

  Hej Livia,

  Skulle du kunna forska i och presentera hur klassificeringen och prisbilden ser ut för alla typer av lufttorkade skinkor i Spanien….
  hälsar
  Laci

 2. Laci det var inte en lätt uppgift för en vegetarian men jag ska se vad jag kan göra!

 3. myrthel says:

  Hei, har du spansk mor og svensk far eller omvendt? veldig heldig som behersker 2 språk.! Behersker du begge språkene like godt? Hadde vært kjempeinteressant og høre mer om hvordan det er og vokse opp med 2 kulturer. Kanskje jeg kan lage en artikkel om deg i bloggen min? Ta kontakt hvis du er interessert, jeg linker selvsagt til blogge din! http://omspania.wordpress.com

 4. Sofia says:

  Hej. Älskar din blogg med tanke på att jag gillar Spanien. Har bott på Gran Canaria 2,5 månad och åker tillbaka om en vecka. Funderar då på att flytta till Spanien för att plugga spanska ett tag. Har funderat lite på Marbella, vad tkr du om det?

  Hälsningar från en som säkert kommer flytta till Spanien 🙂

 5. Hej Sofia. Vad glad jag blir att du gillar min blogg:) Jag, har inte varit i Marbella men när man ser bilder verkar det väldigt fint. Däremot har jag varit mycket i Andalucien där det ju ligger och det är ett väldigt trevligt område, billigare än i norr och Spaniens största tapas:) Det är nog också lättare att hitta jobb i Marbella som svensk än vad det är i Madrid där jag bor. Hoppas att en ev. flytt går bra. Jag får kika in på din blogg och se hur det går!

  • Sofia says:

   Hej igen. Nu har jag varit i Marbella i två dagar och pluggar spanska om dagarna 🙂 Jag undrar hur länge man som svensk får vara i Spanien utan olika papper och sådana grejer? Något du vet kanske ?

 6. Hej,
  Vad kul att du är där nu!
  Om du ska vara i Marbella mindre än 3 månader behöver du inte göra något alls. Planerar du att stanna längre bör du ansöka om tillstånd, detta ska du som EU- medborgare beviljas, det är mer för att de ska veta att du är här. Du ansöker om det på antingen ”La Oficina de Extranjeros” om det finns en sådan på din ort eller på polisstationen. Jag skulle tro att det i Marbella finns ett sådant kontor, det verkar så om man söker på internet i alla fall. Dock är det inte troligt att de kommer att kolla upp dig men kan alltid vara bra att göra rätt. Bra tips till ny artikel, ser att jag inte har skrivit om detta. Tack:)

  • Sofia says:

   Ja, det är grymt kul att jag äntligen är här och trivs så bra 🙂 Okej. I marbella ska jag bara stanna feb ut sedan kommer jag troligtvis åka till Aguila och vara aupair, då ska jag alltså fixa det? hiih. Varsågod ;P

   • Jo det är nog bäst så slipper du krångel i fall att någon skulle be om dina papper. Ofta brukar aupairfamiljen ha koll på sådant och vet säkert vart du ska gå.

 7. Sofia says:

  Hola! Jag är och ha alltid varit galen i spansk musik och nu i helgen var jag i Mojacar och prövade utelivet där och de spelar så himla bra musik men nu är de så att jag vil ha låtarna och vet ju såklart inte vad de heter. Remixen med danza kuduro där dom sjunger buena, buena och någon där de sjunger un beso. Är grymt sugen på att få reda på vad dom heter och om du har några bra låtar som du tkr om kan du inte lägga upp dom på bloggen då? Ett inlägg med spansk musik skulle jag alltså vilja se 🙂

  Kram

 8. Hej! Tyvarr vet jag inte vilka latar det ar, sokte lite och hittar inte just de. Valdigt bra idé att skriva om spansk musik, nar tid ges ska jag gora en sadan artikel. Vore kul att ta upp artister som kanske inte ar sa beromda utanfor Spanien.
  Just nu uppdaterar jag inte bloggen sa ofta som jag skulle vilja, ar mitt i lagenhetsbyte och allt vad det innebar.
  Kul att du verkat haft en trevlig helg i Mojacar, trots det daliga paskvadret vi haft i hela Spanien:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: