10 anledningar att flytta till Spanien


Flytta till Spanien

Foto: Mikael Damkier, http://www.pixgallery.com/

1. Klimatet – värmen och ljuset gör att man känner sig både gladare och piggare.

2- Gratis sjukvård – till skillnad från Sverige är läkarbesök alltid kostnadsfritt. Har du ett läkarrecept är dessutom medicinen på apoteket löjligt billig.

3. Tillgängligheten på bostäder – att hitta lägenhet i Spanien är mycket lättare än i Sverige. Inte ens i Madrid är det några större problem att hitta ett hyreskontrakt mitt i stan, något som du bara kan drömma om i Stockholm.

4. Tapas – att få ett gratis tilltugg till drycken är bra mycket mer generöst än lite chilinötter som du får betala 30 spänn för i Sverige.

5. Det sociala livet –  folk umgås mer utanför hemmet och på ett mer spontant och avslappnat sätt.

6. Avsaknad av åldersfixering – här är det mycket vanligare att man umgås över åldersgränserna och att det i en kompisgrupp återfinns många olika åldrar.

7. Öppettider – allt är öppet mycket längre. Här i Madrid tex. stänger alla typer av affärer vid nio- tio tiden, posten är öppen till halv tio, restauranger serverar mat fram till midnatt, etc.

8. Folk är mer generösa – att stå och räkna cents efter ett krogbesök är inte så vanligt. Oftast beställer man in saker i grupp och splittar sedan notan, det spelar ingen roll att någon druckit / ätit mer än någon annan, sådant jämnar ut sig i längden.

9. Du kommer att framstå som ett språkgeni – spanjorer brukar kunna lite engelska men inte så att de kan säga att de kan språket bra. Lär dig spanska och du blir trespråkig.

10. Antalet helgdagar – alla arbetstagare har rätt till ett antal helgdagar per år. Detta innebär att om en allmän helgdag infaller på en söndag så kan man ibland flytta fram den till måndagen så att folk får vara lediga. Spanska mottot är att du ska inte jobba mer än nödvändigt!

Någon annan anledning som borde vara med?

Annonser

2 Responses to 10 anledningar att flytta till Spanien

  1. Blir ju lite sugen på att flytta efter att du skrivit så… 😉 Men å andra sidan har Sverige en del fördelar som inte Spanien har! Saknar dock deras utbud av korvar!

  2. ulla says:

    jag tror jag flyttar, trött på vinter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: