Tips på gratis helgnöje


Utställning på Caixaforum om Federico Fellini

Utställning på Caixaforum om Federico Fellini

I Madrid finns många välkända museum så som El Prado, Reina Sof’ía, etc. men det det finns också mindre konsthallar som är värda att besöka. För ett par helger sedan var jag på Caixaforum. Det är en konsthall som tillhör banken La Caixa. Liter konstigt blir det, det blir ungefär samma sak som om man skulle besöka Swedbanks konsthall:) Hur som helst, jag kan verkligen rekommendera detta ställe. Just då var det en mycket intressant utställning som heter ”Infancia” (barndom), en kvinna har valt att gestalta olika barn och ungdomars tillvaro och vid varje bild skriva en några rader om barnens rättigheter, utställningen organiseras av UNICEF. OBS! Idag är sista dagan.

En annan utställning som fanns då (den verkar inte finnas kvar) var om regissören Federico Fellini. Jätteintressant utställning med fotografier från hans liv. Efter som Anita Ekberg var med i hans kända film La Dolce Vita finns även svenskan representerad på många av fotografierna.

Just nu pågår en utställning om Dalí och Lorca, den kommer att pågå till och med den 6 Februari. Caixaforum är öppet måndag till söndag, 10.00 till 20.00. Adress: Paseo del Prado, 36. Inträdde: GRATIS

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: