Los Reyes Magos


Los Reyes Magos

Los Reyes Magos

Natten mellan den 5 och 6 Januari kommer Los Reyes Magos till alla barn i Spanien. Detta är fortfarande en mycket stark tradition i Spanien trots jultomtens allt tydligare intåg de senaste åren. De tre vise männen som de ju heter på svenska lämnar paket till alla barn denna natt. Traditionen säger att man ska putsa sina skor dagen innan och ställa dem på något lämpligt ställe, dagen efter när barnen vaknar finns det paket runt skorna. Det är också tradition att innan skriva ett brev där barnen säger vad de önskar sig. Detta brev kan faktiskt postas på speciella ställen och varje år köar tusentals barn för att försäkra sig om att Los Reyes Magos får deras brev.Det är även vanligt att man lämnar något att äta och dricka till nattgästerna.

Även vuxna brukar ibland ge presenter till varandra vid detta tillfälle, oftast väljer varje familj om man ska ge presenter på julafton eller denna dag. Den 6 Januari är alltid en helgdag i hela Spanien vilket gör att man startar arbetsveckan efter jul ganska mjukt, vilket såklart är välkommet!

Personligen tycker jag att det är trevligt med denna tradition och minns att jag som barn uppskattade det mycket. Det var väldigt spännande när jag och min syster, tillsammans med pappa, kvällen innan förberedde våra skor och ritade en teckning att ge till Los Reyes Magos. Jag hoppas att denna tradition inte ersätts av tomten.

FELICES REYES 2011!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: