IKEA i Madrid


IKEA i Madrid

IKEA i Madrid

Att åka till IKEA är nog det närmaste Sverige du kan komma i Spanien. För oss blir det alltid under samma ritualer, först ska man äta i restaurangen, sedan gå i själva affären och sist besöka den svenska shoppen. I restauranen här i Madrid har de tex. svenska tapas, tunnbrödsrullar med räkor och givetvis svenska köttbullar. Dock serveras de med lingonsylt och pommes frites istället för kokta potatisar…vilket ju inte är särskilt svenskt. För vegetarianen finns det tyvärr oftast bara en sak att välja på.

Själva affären skiljer sig inte så mycket från IKEA i Sverige förutom några anpassningar till den spanska livsstilen. Ett exempel är sängkläderna, det finns nästan inga påslakan, I Spanien bäddar man traditionellt med ett så kallat överlakan som man har närmast kroppen och så kan man ha en filt över det. De säljer heller inte osthyvlar bland köksredskapen. Det bästa av allt är den svenska shoppen, som ligger precis utanför kassorna. Här hittar du alla möjliga svenska produkter så som pepparkakor, sill, cider, lax, tunnbröd, svenskt godis, etc.

Det finns två stycken IKEA i Madrid. Ett ligger vid tunnelbanestationen Las Suertes, linje 1 och det andra ligger vid Alcorcón, ta linje tio till Puerta del Sur, byt sedan till linje 12 (Metro Sur) och gå av vid Parque Oeste. Om du åker bil hittar du vägbeskrivning på IKEAs hemsida.

Annonser

2 Responses to IKEA i Madrid

  1. Pingback: Vegetarian i Spanien « Swedesinspain

  2. Ana Lydia says:

    Det fiins en tredje Ikea sedan några år tillbaka, Den ligger i Ensanche de Vallecas, Metro Las Suerte på linje 1.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: