Hur bra är din spanska?


Ja hur bra är din spanska egentligen? Kanske är det dags att ta reda på det genom ett spanska- test. Dock kan det ofta vara svårt att mäta hur duktig någon är på ett språk. En del har ett mycket bra uttal men är grammatiskt helt ute och cyklar medan andra kanske kan grammatiken utan och innan men vågar knappt öppna munnen. När det gäller svenskar och spanska språket så vågar jag säga att svenskar har ett ganska lättförståeligt uttal. Svenskar är nämligen duktiga på att prata rent och tydligt, till skillnad från exempelvis tyskar som ofta har ett ganska markant uttal som gör det svårare att höra vad de säger eller engelsmän som ibland läser orden enligt deras regler och därmed gör kommunikationen svår (obs. min egna generalisering!). Hur som helst, det kan vara intressant att få en liten hint om hur duktig man är på ett språk. Här har jag plockat fram olika länkar där du kan testa din spanska, kanske är du bättre än vad du tror eller så är det raka vägen tillbaka till skolbänken…

ESL språktest är bra och testar grammatik genom 40 flervalsfrågor, ganska lagom omfång.

Amautaspanish.com test är ganska kort vilket gör det tveksamt om man kan se rätt nivå, men vill man göra en snabbkoll, så varför inte.

Cervantes (inte Instituto Cervantes) tar en steg för steg genom olika nivåer, klarar du inte första nivån går du inte vidare. Fylla i luckor i en text, relativt svårt utformat jämfört med andra tester. Så tar du dig långt på detta test är du en bra bit på väg.

Spanish-test.net är mycket bra, går från nivå till nivå och testar både grammatik och ordförråd.

Sprachcaffe.com test är mycket dåligt, fel i både svenska språket och i spanska språket, det sistnämnda får ses som extra allvarligt då det ska föreställa ett språktest i spanska.

BBC languages är ett test från engelska, ganska bra men testar enbart nybörjarnivå.

Lingua web, detta är ett mycket bra test och finns på mellan-nivå och avancerad nivå. Både grammatik och hörövningar.

¡Suerte!

Annonser

One Response to Hur bra är din spanska?

  1. Usch, vet inte om jag vågar testa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: