Livemusik i Madrid


Sala Caracol

Sala Caracol

Madrid är en utmärkt stad för den som gillar livemusik. Varje kväll i veckan kan du någonstans finna en bar med música en directo som det heter på spanska. Många av banden som spelar är inhemska men även världsstjärnor och mindre kända internationella artister väljer att spela på Madrids scener. Det är sällan särskilt dyrt med livemusik såvida det inte rör sig om en större koncert. Är det en bar där de inte kräver inträde får du nog räkna med att drycken är lite dyrare än vanligt. Är det inträdde betalar du oftast mellan 5-8€ men får med det en valfri drink eller öl.

Idag vill jag tipsa om olika lokaler där de spelar livemusik.

Sala Sol, Calle Jardines 3, Metro Gran Vía. En av Madrids mest kända konsertsalar, lokalen slog upp sina portar redan 1979. Här spelas väldigt blandad musik och salen är öppen från tisdag till lördag fram till klockan 05.30. Det är inte konsert varje dag utan ni bör konsultera hemsidan. Även ett bra ställe att gå ut och dansa på.

La Boca del Lobo, Calle Echegaray 11, Metro Sol. Som de själva beskriver på hemsidan är det ett ställe där olika kulturella teman samspelar, baren erbjuder allt från livemusik, kulturell förening och kortfilmer till restaurang. Ibland anordnar de ett Jam sessions där de som önskar får framträda, mycket underhållande.

Sala Caracol, Calle de Bernardino Obregón 18, Metro Embajadores. En stor konsertsal med bra akustik. Här spelas allt från rock och pop till jazz, ledordet är att visa upp det bästa och senaste inom olika stilarter.

Sala Siroco, Calle San Dimas, 3, Metro Noviciado. Blandad musik med allt från rock till hip-hop, samt reggae- tema varje torsdag. Passande att gå till även då det inte är koncerter då det oftast är mycket folk helg som veckodag. Stänger ca 05.30. Observera att detta är ett av få ställen i Madrid centrum där de kan kräva legg, så vet du med dig att du ser ung ut, ta med legg ut.

–  Wurlitzer Ballroom, Calle Tres Cruces 12, Metro Gran Vía. I denna lokal spelas framförallt rock, både internationella och inhemska band spelar. Öppet de flesta dagar i veckan fram till 05.30.  Kommer du sent är det risk för kö.

Café Central, Plaza del Ángel 10, Metro Sol. Denna bar spelar främst jazzmusik, både internationella och inhemska artister. Baren har haft konserter dagligen sedan början av 80- talet vilket har gjort den till en av Madrids främsta jazzbarer.

Casa Patas, Calle Cañizares, 10, Metro Anton Martín. Restaurang och bar med flamenco, både musik och/eller dans. En av Madrids mest kända flamencobarer. Det är absolut värt ett besök men prislappen är relativt hög.  Boka bord i förväg.

EL Barco, Calle Barco 34, Metro Tribunal. Vet man inte vart man ska gå är detta ett ställe som är öppet varje dag i veckan. Musiken är mycket blandad och konserterna börjar oftast sent, dvs. efter tolvslaget. Öppet till 5.30 alla dagar utan fredag och lördag då det stänger kl. 06.00. Detta är stället många går till när andra barer stänger (i det området), förbered dig på lång kö om du kommer mellan klockan 03.00 och 04.00.

La Riviera, Paseo Bajo de la Virgen s/n, Metro Puerta del Angel eller Principe Pío. Här spelas större konserter då salen kan ta emot 2.500 gäster. Lokalen är inte inriktad på någon särskild musikgenre utan spelar sådan musik som är efterfrågad.

Lokalerna ovan är enbart ett fåtal av ställen i Madrid med konserter och livemusik. Det bästa är att gå in på olika barers, klubbars eller lokalers hemsidor och kolla kalendariet. På webbsidan La Noche en Vivo hittar ni fler ställen med livemusik. Besök även online-guiden Guía del Ocio där ni finner nöjestips för de största spanska städerna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: