Frossa i ost!


I Madrid finns ett mycket trevlig ställe som heter La Fondue de Tell, vilket är en schweizisk  fondue restaurang. Har du vägarna förbi Madrid så bör du inte missa chansen att fullständigt frossa i deras underbara ostar. Det finns ca ett tiotal olika fonduer att välja på samt en del andra rätter, inte helt oväntat är även många av de baserade på ost. Personalen är mycket serviceinriktad och behandlar dig väl kvällen igenom. Jag och mitt sällskap valde en enkel traditionell fondue (jag ska inte sticka under stolen med att prislappen hade sin inverkan på valet), vilken består utav 3 schweiziska ostar: Gruyère, Emmental och Appenzel. När du gör din beställning får du först en aperitif, denna gång bestående av en kräm gjord på bland annat Roquefort, därefter får du provsmaka en av deras handgjorda schweiziska ostar.

Traditionell fondue

Traditionell fondue

Till din Fondue serveras du även en snaps med Kirsch som bör tas halvvägs genom måltiden för att den lättare ska sjunka ner. Allt detta förklarar den kunniga personalen, de beskriver även hur du ska äta fonduen rätt. Efter att man ätit upp kommer servitören och lyfter upp botten i kastrullen där det bildas en stelnad ostmassa, detta serveras man sedan på sin tallrik, det smakar lite bränt men ändå gott och knaprigt. Tyvärr är det så att smakar det så kostar det. Den billigaste fonduen kostar 12€ per person exklusive den dryck du beställer, vilket med spanska mått är mycket pengar. Trots det känns det efteråt som ett rimligt pris med tanke på bra service och mycket trevlig atmosfär, vardagslyx i högsta grad.

Närmsta tunnelbanestationerna är Tribunal, San Bernardo samt Bilbao, vilken du väljer spelar inte så stor roll, det är gångavstånd från samtliga. Gatuadressen är Calle del Devino Pastor, 12. Är du en ostälskare så är detta himmelriket.

Annonser

2 Responses to Frossa i ost!

  1. Dit ska jag nästa gång i Madrid!!

  2. Ja det tycker jag! Värt varenda euro och bättre service har jag knappast varit med om, kände mig som en ostprinsessa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: