Gratis tapas i Madrid


Tapas på baren La Tosta

Tapas, Bar La Tosta

Tapas, tapas, tapas denna eviga jakt på gratis tapas. En av de bästa nyheterna du kan ge en Madridbor är nyheten om en nyupptäckt bar där man får gratis tapas med ölen, vinet eller vad man nu behagar dricka. Det är få barer man inte får något tilltugg till i form av oliver eller nötter men det är inte alla som har bra tapas. För att det ska räknas som en tapas måste det nämligen vara lite mer än en skål nötter.

Tapaskulturen kommer främst från södra Spanien men även norrut går det att hitta barer med tapas. Nedan kommer några tips om ställen ni kan besöka:

BAR CAFÉ  OLÉ: Calle de la Bolsa 4, Metro Sol. En mysig liten bar i Andalusisk still. Ölen kostar ca 1,50€ och med det får du en tallrik med en relativt stor tapas som kan vara allt från tortilla till chorizo eller Jamón Serrano (luft torkas skinka). Bra musik och trevlig personal. Inredningen är också tilltalande (se bild).

Inredningen på bar Olé

Bar Café Olé

EL MATADOR: Calle de la Cruz 39, Metro Sol. En bar inredd med en blandning av klassisk spansk stil och en mer alternativ framtoning. Mycket goda viner  för ca 2,50€ och trevlig musik. Som tapas kan du få till exempel en tallrik med chorizo, ost och bröd.

LA TOSTA: Calle Victoria 8, Metro Sol. En sparsamt inredd bar med mycket trevlig personal. Har du tur bjuder de på en sista öl innan notan betalas. Ölen kostar ca 1,50€ och med det får du oftast en relativt stor tapas, allt från grytor till stekt kryddad potatis.

EL TIGRE: Calle de las Infantas 30, Metro Chueca. En av Madrids kändaste tapasbarer. Med en öl för ca 1,70€ får du en stor tallrik med flera olika tillbehör på, chorizo, tortilla, grillad paprika, ost, eller liknande. Tyvärr är baren oftast överfull och personalen ger ett stressigt intryck. Vill du ha mycket för pengarna är det ett bra alternativ men tyvärr inger baren en känsla av skolmatsal.

El RESPIRO: Calle de las Infantas 34, Metro Chueca. Denna bar är även den välbesökt men är lite lugnare än den föregående. Tapasen har också högre kvalitet och består av paella, chorizo, friterade grönsaker, etc. Ölen kostar ca 1,60€. Mycket rekommendabel tapasbar.

BLANCA PALOMA: Calle Espíritu Santo 21, Metro Tribunal eller Noviciado. Detta är en relativt ny bar, här är ölen lite dyrare, 3€, men å andra sidan är den dubbel så stor, en så kallad Caña doble. Av de nämnda barerna är detta den som ger störst och bäst tapas. Till en öl kan du få tre olika tapas, t ex friterat ägg med bröd, chorizo, fisk, etc. Gå gärna hit mitt i veckan eftersom det då är större chans att få ett bord.

OMRÅDET LA LATINA: Metro La Latina. Detta är ett område med mycket tapasbarer. Det är ett klassiskt område att spendera söndagseftermiddagen på. Välj gärna barer där man står upp i baren istället för terrasser för bästa och billigaste tapasen.

Har ni några andra bra tips? Skriv och berätta.

Annonser

5 Responses to Gratis tapas i Madrid

 1. ulla says:

  ska absolut testa några av dessa barer

 2. Alessandra says:

  Gott med Tapas, var riktigt länge sen jag åt det!

 3. Maya says:

  Tack för bra tips. Ska absolut kolla in de barerna, ska till Madrid snart.

 4. Pingback: Vegetarian i Spanien « Swedesinspain

 5. Pingback: Onsdagar = 100 Montaditos « Swedesinspain

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: