Dela lägenhet


I Spanien är första boendet oftast en delad lägenhet. Många väljer sedan att fortsätta att bo tillsammans med andra fram tills dess att de skaffar en familj. Oftast känner man inte dem man bor med utan svarar på en annons för delad lägenhet. Det finns olika typer:

Du kan söka ett rum i en lägenhet som utannonseras av hyresvärden. Med denna metod är det inte de som bor i lägenheten som väljer vem som ska flytta in. Fördelen med denna metod är att lägenheten inte tillhör någon av personerna mer än vad den tillhör någon annan. Nackdelen är att du kan hamna med människor som du kanske inte trivs så bra med.

Du kan även svara på en annons som lagts ut av de som bor i lägenheten, detta är den vanligaste formen. Oftast får man sedan komma på en typ av intervju och se lägenheten. Fördelen är att de som väljer den nya personen antagligen har försökt att hitta någon som passar bra ihop med de som redan bor där.

Normal pris för ett rum i en delad lägenhet ligger på mellan 250-400€, priset beror framförallt på om lägenheten ligger i centrum och rummets storlek.

Till skillnad från när man hyr en lägenhet i Sverige så är de flesta lägenheten möblerade. Detta är en stor fördel om man inte planerar att bo i Spanien en längre tid då du slipper köpa möbler. Lakan och dylikt måste du dock ofta bistå med själv (fråga hyresvärden innan).

De flesta lägenheter kan du söka via olika sidor på Internet. Nedan finner du en del användbara länkar.

En av de vanligaste sidorna för att söka delad lägenhet är Loquo, där kan du både lägga in en egen annons samt svara på andras annonser.

Andra bra söksidor är: Pisocompartido, compartepiso, compartir- piso, buscopiso

Att tänka på: betala aldrig någonsin något i förväg, du betalar när du har nycklarna i handen. Det finns många som livnär sig på att lura folk. Var speciellt uppmärksam om lägenheten verkar för bra för att vara sann, det är troligen just vad den är.

Slutligen, att dela lägenhet är ett sätt att lära känna lokala människor och att lära sig språket. Är du ny i landet är detta en väldigt bra möjlighet att komma in i samhället.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: